Maksuton joukkoliikenne opiskelijoille - valtuustoaloite

22.02.2019

VALTUUSTOALOITE 18.2.2019

Kasvihuonekaasuja on vähennettävä. Valkeakoski on ilmoittanut olevansa talkoissa mukana.

Liikenne on yksi pahimmista saastuttajista. Yksityisautoilua rankaistaan ja joukkoliikennettä suositaan. Nuorissa on tulevaisuus ja heitä tulisi kannustaa käyttämään joukkoliikennettä.

Valkeakoskella kaupungin sisäisen joukkoliikenteen järjestäminen on työn alla. Käytännössä kaupunki joutuu ostamaan tai ainakin tukemaan kaupungin sisäistä liikennettä, mikäli se halutaan säilyttää. Joukkoliikenteen kehittäminen on yksi merkittävimmistä keinoista, joita kaupungeilla ja kunnilla on käytettävissään energiatehokkuuden parantamisessa.

Mikkelissä menossa kahden vuoden kokeilu

Lapset saavat matkustaa koulu- ja vapaa-ajan matkojaan rajattomasti omalla henkilökohtaisella lipullaan.

Mikkelissä on menossa kahden vuoden kokeilu maksuttomasta joukkoliikenteestä mikkeliläisille peruskoululaisille. Lapset saavat matkustaa koulu- ja vapaa-ajan matkojaan rajattomasti omalla henkilökohtaisella lipullaan.

Opettajan johdolla tehdyt koululaisryhmien matkat voi myös tehdä maksuttomasti, mikä parantaa koulujen mahdollisuuksia tehdä retkiä kaupungin sisällä. Kokeilun tarkoituksena on opettaa koululaisia käyttämään ensisijaisesti joukkoliikennettä. Perusopetuksessa syntyy jopa säästöjä.

Peruskoululaisten maksuton joukkoliikenne lisäisi lasten ja nuorten tasa-arvoa. Harrastus ja ajanviettomahdollisuudet eivät olisi kiinni asuinpaikasta, bussilippujen hinnoista, vanhempien työvuoroista tai perheen varallisuudesta.

Me allekirjoittaneet esitämme valtuustoaloitteena, että Valkeakosken kaupunki selvittää mahdollisuuden kokeilla maksutonta joukkoliikennettä kaikille valkeakoskelaisille peruskoululaisille, sekä VAAO:n ja lukion opiskelijoille Valkeakosken kaupungin alueella.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä, Valkeakoski

Petri Nieminen

Mikko Nurmo

Anne Rikassaari

Hannu Uusikartano