Jyväskylän puoluekokous ja loikkarit

11.01.2019

Jyväskylän puoluekokouksen tapahtumien peruskivi muurattiin jo hallitusneuvotteluissa, vuonna 2015. Timo Soini tiesi tuolloin, että ellei ministerin paikka nyt heltiä, se jää hänen kohdallaan ikuiseksi haaveeksi.

Vaalitulos oli hyvä, mutta epäedullinen. Hallitus kumppanit olisivat kokoomus ja Sipilän johtama keskusta. Keskusta ei ollut perinteisten keskustalaisten käsissä. Sen johdon oli vallannut elinkeinoelämä.

Hallitusohjelmaan perussuomalaiset saivat vain vähän omia tavoitteitaan. Hyvin pian kävi selväksi, että niistäkään ei pidetä kiinni.

Omalta osaltani hallituksen viimeinen niitti oli pakkolailla uhkailu ja kilpailukykysopimus. KIKY oli erittäin epäoikeudenmukainen ja perussuomalaisten linjan vastainen.

Lähetin useita s-posteja työministeri Lindströmille ja yritin kertoa, mihin toimet johtavat. Turhaan. Näin ajattelivat monet muutkin ja puolueen kannatus putosi puoleen.

Jyväskylään saapui puolueen johtoon ja ministereihin syvästi pettynyt kenttä. Puolueellamme on hieno erityispiirre, jokaisella jäsenellä on puoluekokouksessa äänioikeus. Tätä oikeutta petetty jäsenistö, myös minä, käytimme ja vaihdoimme koko puoluejohdon. Tulin valituksi tauon jälkeen puoluevaltuustoon.

Kokoomus ja keskusta ilmoittivat että perussuomalaiset ei enään ole hallituskelpoinen

Tähän oltiin hallituksessa varauduttu. Näytösluontoisesti kokoomus ja keskusta ilmoittivat että perussuomalaiset ei enää ole hallituskelpoinen. Sipilä heitti jopa lentokoneella mutkan Naantalin suuntaan eroanomus taskussa. Myös PS:n syrjäytetty johto oli toiminut ja kerännyt eduskuntaryhmän heikoimmat yksilöt hallituksen takuumiehiksi. Näin he loikkasivat ja perustivat "uuden vaihtoehdon" joka sittemmin vaihtoi nimensä siniseksi tulevaisuudeksi.

Tämä temppu hakee törkeydessään suomen politiikan historiassa vertaistaan. Se oli petos äänestäjiä, jäsenistöä ja ennen kaikkea demokraattisesti valittua uutta puheenjohtajaa kohtaan.

Syksyn mittaan sinisten järkytys oli suuri, kun kenttäväki ei seurannutkaan perässä. Sinisiin liittyi lähinnä työpaikkansa turvaavia loikkareiden avustajia ja muutamia puoluekiertolaisia maakunnista, joilla ei ole missään porukassa ollut hyvä olla.

Perussuomalaiset ovat tottuneet pettymään ja nousemaan jaloilleen. Mikään muu puolue ei olisi pärjännyt näinkään hyvin, jos puoli eduskuntaryhmää ja kaikki ministerit olisivat loikanneet. Toki se meillekin jälkensä jätti.

On taas ilo kantaa Perussuomalaisten lippua!

Kansanedustajaehdokas Mikko Nurmo Perussuomalaiset, Pirkanmaan vaalipiiri